Nieuwsitem


De vereniging Bergse Stadsreuzen uit Bergen op Zoom heeft op donderdag 30 januari 2020 helaas kennis moeten nemen van het overlijden van hun erelid Peter Apers.

Oud voorzitter en reuzenkenner Peter Apers

De vereniging verliest daarmee een dierbaar en zeer betrokken reuzenlid. Zijn kennis en passie voor de club zullen zeer gemist worden.

Peter is bijna 30 jaar actief lid geweest van de Bergse Stadsreuzen en heeft verschillende rollen gehad en initiatieven opgezet. Op uitstappen met de club genoot Peter intens. Hij legde de feestvreugde met zijn videocamera vast en zorgde voor mooie compilaties. De reuzenvereniging was zijn lust en zijn leven. Tijdens zijn voorzitterschap kwam dit helemaal tot uiting in 2002 met als hoogtepunt de Internationale Bourgondische Reuzenstoet in Bergen op Zoom. Een stoet met een mooi verhaal en opbouw, dat was zeker de handtekening van Peter.

De leden zijn meer dan trots dat hij in april 2019 Peter unaniem werd benoemd tot erelid van de Bergse Stadsreuzen. Tot op het laatste moment heeft hij genoten van deze benoeming. Het was een kroon op zijn bijdrage en al de uren die Peter belangeloos voor de Bergse Stadsreuzen ingezet heeft.

De Federatieleden gaan een belangrijke schakel in het kennisnetwerk missen.